Haags Open Podium


    programma

 


VOORJAARSPROGRAMMA 2019   


donderdag 24 januari 2019
lunchconcert: 12.45 - 13.15 uur
toegang gratis

Ariel Lee Sin Yu, sopraan
Maximiliano Moreno, piano

aria’s van Puccini en Mozart

De Chinese sopraan Ariel Lee Sin Yu studeert voor haar Masters aan het Utrechts Conservatorium bij Selma Harkink en Karin van der Poel. In juli/augustus 2018 nam ze deel aan het North Aegean Music Festival, waar zij gecoached werd door Cheryl Studer. In januari 2018 zong zij in de finale van het Storioni Willem Twee Concours in Den Bosch. Zij maakte haar operadebut in Hong Kong in maart 2017 met het Hong Kong Philharmonic Orchestra in de rollen van 2e vrouw en 2e heks in Purcell’s Dido and Aeneas. In december 2016 zong ze als soliste in een uitvoering van de Messias van Handel in Hong Kong.

De Mexicaanse pianist Maximiliano Moreno studeerde aan het Conservatorio Nacional de Musica in Mexico City, en behaalde onlangs zijn Masters aan het Utrechts Conservatorium bij Martyn van den Hoek. Hij nam deel aan talrijke festivals in Nederland en Mexico. Hij is een enthousiast kamermuziekspeler en speelt in verscheidene ensembles en werkt veel met zangers.


zondag 27 januari 2019
koffieconcert: 12.00 – 13 .00 uur
toegang €8,50

NIEUWJAARSCONCERT

Henk Mak van Dijk en Gustavo Corrales Romero, piano

werken van Colin McPhee, Paul Seelig, Lud van Zele en Gustavo Corrales Romero

Op zondag 27 januari spelen de pianisten Henk Mak van Dijk en Gustavo Corrales Romero werken van drie componisten uit voormalig Nederlands-Indië. Colin McPhee werd betoverd door de Balinese gamelan, Paul Seelig door de Javaanse gamelanklanken en Lud van Zele liet zich juist inspireren door Amerikaanse jazz. Uniek is Van Zele's pianoconcert uit 1932 dat door Henk herontdekt werd op een Haagse zolder en nu uitgevoerd wordt op vleugel en clavinova. Ook klinkt een vleugje Latijns-Amerika met een compositie van Gustavo. Een bijzondere blend!


zondag 17 februari 2019
koffieconcert: 12.00 – 13 .00 uur
toegang €8,50

Yukiko Hasegawa, piano

werken van Beethoven, Franck, Swerts en Liszt

De Japanse pianiste Yukiko Hasegawa behaalde in 2004 haar Masters inTokio. Daarna zet te ze haar studie voort aan het Amsterdams Conservatorium bij Willem Brons en studeerde fortepiano bij Bart van Oort en Stanley Hoogland. Als solist concerteert Yukiko in Nederland, Duitsland en Japan.
donderdag 28 februari 2019
lunchconcert: 12.45 - 13.15 uur
toegang gratis

PIANODUOSYMBIOSIS

Elisabeth Crommelynck en Sander Meersmans, piano

werken van Poulenc, Bizet, Debussy, Mozart, Chopin en Fauré

Elisabeth Crommelynck en Sander Meersmans leerden elkaar kennen aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen. Ze studeerden er piano bij Levente Kende en Heidi Hendrickx. In 2015 behaalden ze hun diploma 'master in de muziek', allebei met grote onderscheiding. Hun hechte vriendschap en gedeelde passie voor vierhandige pianomuziek bracht hen samen tot ‘Pianoduo Symbiosis’.


zondag 17 maart 2019
koffieconcert: 12.00 – 13 .00 uur
toegang €8,50


Lev Bogino, viool
Gied van Oorschot, cello
Peter Sluijs, piano

werken van Beethoven, Debussy en Schumann

Dit pianotrio is vorig jaar ontstaan op het Utrechts Conservatorium, waar alle drie de leden studeren. Lev (Bachelor, 3e jaar) studeert viool bij Liz Perry, Gied (Bachelor, 3e jaar) studeert cello bij Viola de Hoog en Peter (Master, 2e jaar) studeert piano bij Henry Kelder.
donderdag 21 maart 2019
lunchconcert: 12.45 - 13.15 uur
toegang gratis

Blaž Snoj, fluit
Kanako Ninomya, piano

werken van Fauré, Poulenc en Dutilleux

Blaž Snoj werd geboren in Ljubljana (Slovenië) in 1986. In 2007 werd hij aangenomen aan het Conservatorium in Ljubljana. Na zijn studies in Slovenië afgerond te hebben, werd Blaž Snoj aangenomen in de Master-opleiding fluit aan het Kon. Conservatorium Antwerpen in de klas van Prof. Aldo Baerten waar hij met Grote Onderscheiding afstudeerde in Juni 2014.
Kanako Ninomiya werd in Chiba (Japan) geboren. Zij studeerde aan de Toho Gakuen Musical High School. In 2008 zette zij haar studie voort in Parijs aan de Ecole Normale de Musique Alfred Cortot en op dit moment studeert zij aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel bij Boyan Vodenitcharov.


zondag 28 april 2019
koffieconcert: 12.00 – 13 .00 uur
toegang €8,50

Belemir Baran
, viool
Menno Boogaard, piano

Souvenir d’un lieu cher’ van Tchaikovsky en de ‘Kreuzer’ Sonate van Beethoven

De Turkse violiste Belemir Baran zette na haar studie in Turkije aan de Mimar Sinan Fine Arts University haar studie voort aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Theodora Geraets. De bekende Haagse pianist Menno Boogaard is een veelgevraagd begeleider bij kamermuziek en vaste begeleider van het Toonkunstkoor en Cantamus Alati.