Haags Open Podium


    programma

 


VOORJAARSPROGRAMMA 2023   


zondag 22 januari 2023
NIEUWJAARSCONCERT
12.00 - 13.00 uur
toegang gratis

HENK MAK VAN DIJK, piano

werken van Debussy

Voor het HOP nieuwjaarsconcert 2023 koos Henk Mak van Dijk een reeks pianowerken van één van zijn favoriete componisten: Claude Debussy. Met Debussy duikt hij in de wereld van impressie, sfeer, magie en natuur: het Oosten, Spanje, de westenwind, mist, sneeuw, een verzonken kathedraal, heidevelden, maanlicht en vuurwerk! Stuk voor stuk juweeltjes, die Henk heel graag wil laten schitteren.  
 


zondag 29 januari 2023
14.30 uur, zal open om 14.00 uur

OPEN PODIUMCONCERT VOOR AMATEURMUSICI

U kunt u hiervoor opgeven bij Henk Mak van Dijk (070-3106292)


zondag 12 februari 2023
koffieconcert
12.00 - 13.00 uur
toegang gratis

DUO INCARNADINE

LEAH PLAVE, cello
TONG WANG, piano

werken van Janacek, Kapustin, Fazil Say en Alice Ho

Leah Plave en Tong Wang hebben talloze recitals gegeven in Canada, de U.S.A., China, en Noord Europa, vaak specialiserend in minder bekend repertoire door vrouwelijke en eigentijdse componisten. Zij ontmoetten elkaar  in Montreal (2017), waar zij beiden speelden in het Z4 pianokwartet. Zij wonnen de eerste prijs in de McGill's Chamber Music Competition en naar aanleiding daarvan gaven zij vele concerten in Canada en in Beijing. Als Duo Incarnadine verzorgden zij  in 2019/2020 maandelijks  kamermuziekconcerten in Montreal, waar zij vooral onderbelichte en vergeten composities ten gehore brachten.


-----------------------------------------------------------------------------

donderdag 16 maart 2023
lunchconcert
12.45 - 13.30 uur
toegang gratis


BEREND STUMPHIUS, bariton
DUCO BURGERS, piano

Liederen van Schumann

Berend & Duco leerden elkaar tien jaar geleden kennen als studenten aan het Utrechts Conservatorium, waar zij deel uitmaakten van een succesvol pianotrio. Nadat Berend overstapte van cello op zang was het liedduo dan ook snel gevormd. Op deze donderdagmiddag in maart brengen zij liederen van Schubert en Schumann ten gehore. Volgend seizoen zijn zij te horen in de gehele Winterreise van Schubert.

--------------------------------------------------------------------------------------

zondag 23 april 2023
SLOTCONCERT
15.30 - 16.30 uur
toegang gratis

PIANODUO SYMBIOSIS

Elisabeth Crommelynck en Sander Meersmans, piano

werken van Kapustin, Schubert en Debussy

Elisabeth Crommelynck (1990) en Sander Meersmans (1992) leerden elkaar kennen aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen. Ze studeerden er bij Levente Kende en Heidi Hendrickx. In 2015 behaalden ze hun diploma 'master in de muziek', allebei met grote onderscheiding.
Hun hechte vriendschap en gedeelde passie voor vierhandige pianomuziek bracht hen samen tot 'Pianoduo Symbiosis'. Ze brachten al erg uiteenlopende programma's,  zoals een reis door Europa in 'Europiano'en een ode aan de Slavische muziek in 'Fiesta Slavonica'. Franse componisten kwamen dan weer aan bod in 'Invitation au voyage'. 'Sonata of a day' nam het publiek mee in een muzikale dag van het ochtendgloren tot de avondzon.
Elisabeth en Sander spelen doorgaans klassieke stukken, die ze doorheen de jaren steeds meer zijn gaan afwisselen met (eerder moderne) zang. In 'Clair-Obscur' combineren ze die twee tot een gevoelig geheel, waarin de lichte en de donkere kant van het leven voortdurend door elkaar heenlopen. Een constante in elk programma is dat beide muzikanten de mensen weten te boeien en te raken, vaak in een eenvoudige setting, maar letterlijk en figuurlijk heel dicht bij hun publiek. Ze treden vooral op in Vlaanderen en Nederland en mochten ons koningspaar bij hun bezoek aan Herentals in februari 2019 vergasten op een concert in de Lakenhal.
Naast hun activiteiten op het podium is het duo ook verbonden aan de Antwerpse Academies: Elisabeth geeft les in Deurne en Sander in Borgerhout.


-------------------------------------------------------------------------------------