STICHTING HAAGS OPEN PODIUMNAJAARSPROGRAMMA 2017

zondag 24 september2017
koffieconcert: 12.00 - 13.00 uur, toegang € 8,50

Willemijn Knödler, cello
Daniel van der Hoeven, piano

werken van Beethoven en Brahms

www.willemijnknoedler.com   
donderdag 28 september 2017

lunchconcert: 12.45 - 13.15 uur, toegang gratis

Menno Boogaard, piano
Meesters in de schaduw van Beethoven en Brahms: Reicha en Rheinberger

Menno Boogaard begon zijn pianostudie op negenjarige leeftijd bij de befaamde pianopedagoge Magde Evertse. In hetzelfde jaar maakte hij zijn publiek debuut met een uitvoering van een pianoconcert van Mozart. Later studeerde Menno aan de Conservatoria van Amsterdam en Utrecht, bij Danielle Dechenne, Robert Groslot en Alan Weis. Gedurende zijn opleiding specialiseerde hij zich als begeleider van zangers, instrumentalisten en ensembles.
Als begeleider nam Menno Boogaard deel aan festivals en concoursen in binnen- en buitenland, waaronder de Gaudeamus muziekweek en het festival van de Stichting De Suite voor hedendaagse muziek. Menno Boogaard heeft als begeleider verschillende radio-optredens verzorgd, werkte als  repetitor mee aan verscheidene opera- en musicalproducties en is werkzaam als correpetitor bij diverse koren, waaronder het Haags Toonkunstkoor en Cantamus Alati. Verder is hij regelmatig te gast als begeleider bij koren als het Residentie Bachkoor en Toonkunst Utrecht.
Menno Boogaard is ook actief als schrijver over muziek. Hij studeerde fiosofie in Amsterdam en Leiden. Gedurende de laatste jaren zijn een anntal artikelen van zijn hand gepubliceerd in Engeland, het meest recent in het toonaangevende Oxford Postgraduate Journal en eerder in een gezamenlijke publicatie met onder andere de vooraanstaande Britse filosoof Roger Scruton.


 donderdag 12 oktober 2017

lunchconcert: 12.45 - 13.15 uur, toegang gratis

Heleen Kuiper, viool
Henk Mak van Dijk, piano

werken van Röntgen en Maier


Heleen Kuyper en Henk Mak van Dijk spelen de romantische vioolsonate van Amanda Maier, de vrouw van de bekende Nederlandse componist Julius Röntgen.
Componisten Röntgen en Maier leerden elkaar kennen in Leipzig, waar beiden studeerden in de jaren '70 van de 19e eeuw. Na hun huwelijk vestigden zij zich in Amsterdam. Waar in Parijs in die tijd de 'salons' belangrijke ontmoetingsplaatsen voor musici waren, zo was in Nederland het huis van het echtpaar Röntgen het Nederlandse equivalent. Zo waren Brahms, Grieg en Clara Schumann graag geziene gasten in huize Röntgen. Op dondeerdag 23 oktober daarom een eerbetoon aan dit echtpaar met Maier's sonate in b.


 


zondag 29 oktober 2017
koffieconcert: 12.00 - 13.00 uur, toegang € 8,50

HODIERNAL QUARTET
Belemir Baran, viool
Orestis Willemen, gitaren
Ege Atalay, cello
Cody Takács, contrabas

werken van David Azaglo, Paolo Griffin, Lise Morrison, Terry Riley en John Steinmetz

Het Hodiernal Quartet werd in 2016 opgericht en stelt zich ten doel uitsluitend werken van levende componisten of van henzelf uit te voeren. Hodiernal betekent: hedendaags. Of ze nu traditionele of grafische partituren, uitgeschreven of geïmproviseerde muziek, acoustische of versterkte muziek of multi-mediawerken uitvoeren, je kunt er van op aan dat ze een opwindend en aantrekkelijk programma zullen brengen dat je niet mag missen!

www.hodiernalquartet.com

 donderdag 9 november 2017
lunchconcert:12.45 - 13.15 uur, toegang gratis

PIANODUO BETH & FLO
Elsbet Remijn en Claudette Verhulst, piano

werken van Ravel, Bernstein en Prokofiev

Beth&Flo - klassieke pianistes meteen vleugeltje theater!

Beth & Flo, ofwel Elsbeth Remijn en Claudette Verhulst, studeerden in 2014 af in de master klassiek piano aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Als duo geven zij verrassende concerten met een 'vleugeltje' theater. Ze traden o.m. op in het Concertgebouw in Amsterdam, de Oosterpoort in Groningen en tijdens het UitFestival Den Haag.
Het duo treedt op in concertzalen en theaters, maar even lief op plekken waar klassieke muziek nooit klinkt. Zo speelden Beth & Flo in de zomer van 2015 tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam in een boksschool de voorstelling Slaande Ovatie, geregisseerd door Jorinde Keesmaat, waarin de dames niet alleen pianistes waren, maar ook boksers.
In 2016 brachten zij hun eerste opnames uit op hun Vleugeltje Klassiek: de enige echte Beth & Flo USBstick!
Verhalen, verrassingen en interactie met het publiek zijn belangrijke elementen in de concerten van Beth & Flo. Het duo is in volle vaart op een ontdekkingsreis om alles wat mogelijk is met klassieke muziek zich eigen te maken - waarbij ze hun publiek graag meenemen!

Nieuwsgierig? www.bethflo.com

 zondag 12 november 2017


OPEN PODIUMCONCERT VOOR AMATEURMUSICI
14.30 uur, zaal open om 14.00 uur
toegang € 4,-
deelname gratis

U kunt u hiervoor opgeven bij Henk van Dijk (070-3106292) of Nora Tours (070-3451423)

zondag 19 november 2017
koffieconcert: 12.00 - 13.00 uur, toegang €8,50

Jochem Le Cointre, piano

werken van Scarlatti, Haydn, Liszt, Yedida en Le Cointre

Van Waltzen tot Etudes, Improvisaties tot Sonates – Jochem Le Cointre's bijzondere toon en expressie komt voort uit zijn studie in New York bij dr. Ronn Yedidia, in de lijn van Pnina Salzman en Alfred Cortot. Le Cointre roept met zijn muziek diepe emoties op, waarin de passie voor kunst en het vertellen van de muziek voorop staan.
Jochem le Cointre (1994), pianist/componist/toneelschrijver, behaalde als jonge jazz pianist prijzen aan de Parnas muziekschool in Leeuwarden en hij trad op door heel Nederland met zijn jazztrio. Voor klassiek piano won hij de eerste prijs aan de Parnas muziekschool in Leeuwarden. Met het behalen van de eerste prijs, en laureatenprijs,
op het Prinses Christina Concours 2008, begon voor Jochem een muziekcarriere met lessen aan het conservatorium in Groningen met Marc van Roon, in Zwolle met Tilmar Junius en Frank van de Laar, concerten in Zwitserland en summerschools in Rotterdam (2009/2010).
Met steun van de VandenEnde Foundation studeerde Jochem aan The New School or Performing Arts in NewYork City. Tijdens zijn vier-jarige bachelor daar (2012-2016) studeerde hij tevens compositie en klassiek piano met dr. Ronn Yedidia aan de New York Piano Academy.
In zijn laatste jaar in New York, leidde Jochem een Theater Company van vijftig mensen in de eerste productie van “Steppenwolf The Opera – a musical retelling”, geproduceerd en gecomponeerd door Le Cointre. Hij baseerde het script op het gelijknamige boek van Hermann Hesse. Dit muziek-theater werk combineerde dans, met choreografie van The Martha Graham Dance Company, acteren, zang, orkestmuziek, set- en Parsons Fashion kostuumdesign.
Na zijn studie in New York verhuisde Le Cointre terug naar Nederland waar hij in maart en april 2017 samen met New York bassist Simon Mastri door Nederland, België en Frankrijk tourde. Het Duo nam in Studio Wijnbergen een album op, dat in het najaar 2017 zal worden uitgebracht.

www.jochemlecointre.com
donderdag 7 december 2017

lunchconcert: 12.45 - 13.15 uur, toegang gratis

ISTMO STRING QUARTET
Xaquin Carro Cribeiro, viool
Belén Pérez Carreras, viool
Marina Cuesta Garcia, altviool
Laura Roura i Foixà, cello

werken van Beethoven en Mozart

Het Istmo String Quartet ontstond uit een gedeeld enthousiasme voor kamermuziek. Belén, Marina, Laura en Xaquin komen uit verschillende streken van Spanje, en vonden elkaar op het Koninlijk Conservatorium te Den Haag. Bij elk van hen speelt kamermuziek een cruciale rol in hun muzikale carrière.
Istmo betekent landengte, en dit is voor hun het zinnebeeld van verbinding en afstand van hun roots.

 


zondag 10 december 2017

koffieconcert: 12.00 - 13.00 uur, toegang €8,50 

BRUCH TRIO
Paul Kaiser, klarinet
Paul Eggen, altviool
Patrick Hopper, piano

werken  van Bruch en Milhaud

Altviolist Paul Eggen, klarinettist Paul Kaiser en pianist Patrick Hopper vormen tezamen het Bruch Trio. Tijdens dit concert zullen ze de vrolijke, optimistische Suite van Darius Milhaud spelen, gevolgd door 8 Stücke van Max Bruch. In deze afwisselende serie van lyrische, melanchonieke, romantische werken maakt Bruch virtuoos gebruik van de warme klankkleuren van de klarinet, altviool en piano.

www.patrickhopper.com