Haags Open Podium


    programma

 


NAJAARSPROGRAMMA 2022   

zondag 25 september 2022

koffieconcert
12.00 - 13.00 uur
toegang gratis

Duco Burgers en Henk Mak van Dijk, piano à quatre mains

werken van Mozart, Moskowski, de Falla en Ravel

Pianist Duco Burgers studeerde met de hoogste onderscheiding af aan het Conservatorium van Utrecht bij Klára Würz. Hij gaf concerten in Nederland, Frankrijk, Zwitserland, Griekenland en Hongarije en is inmiddels zelf werkzaam op zijn Conservatorium. Mede door een studie Duits aan de Universiteit van Amsterdam draagt hij zijn litteraire belangstelling graag uit en geeft hij in zijn introducties van stukken vaak de juiste context mee.
Pianist Henk Mak van Dijk (Conservatorium Rotterdam en Den Haag, makvandijk.wordpress.com) nodigde Duco, zijn leerling van het eerste uur, gaarne uit de handen ineen te slaan voor een vierhandig pianorecital als opening van het nieuwe seizoen van concertserie HOP (Haags Open Podium). donderdag 6 oktober 2022
12.45 - 13.15 uur
toegang gratis

Gerard Spronk, viool

werken van Johann Sebastiaan Bach, Gerard Spronk en Joey Roukens

De Nederlands-Zwitserse violist Gerard Spronk begon zijn vioolstudie bij Coosje Wijzenbeek en behaalde zijn bachelor of Music bij Vera Beths aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarna studeerde hij in Salzburg bij Pierre Amoyal  aan het Universität Mozarteum Salzburg. Hij vervolgde zijn studie in Zürich bij Andreas Janke aan de Züricher Hochschule der Künste, en tenslotte volgde hij nog een master met kamermuziek als specialisatie bij Anton Kernjak en Rainer Schmidt in Basel. Hij behaalde hiermee drie Masterdiploma's, elk Cum Laude.


zondag 16 oktober 2022
koffieconcert
12.00 - 13.00 uur
toegang gratis

Emile ter Schegget, blokfluit en Tim Veldman, klavecimbel

'Hollandse Meesters'
werken van Sweelinck, Van Eyk en De Fesch

Emile en Tim hebben elkaar getroffen in de behoefte om nieuwsgierig, dynamisch en expressief naar muziek te kijken. Het duo begon in 2018 met het ontdekken van onbekende muziek en dat bleef een doorlopende ambitie. Hun grensverleggende zoektocht om nieuw repertoire aan te pakken is de kracht van dit duo.
Op blokfluit en klavecimbel zijn Emile en Tim ook niet bang om buiten hun comfortzone te treden: wellicht zult u hen horen zingen in een komisch renaissancelied, of een pasje zien. Voor hen geldt: ontdekken is leren, en die levendige aanpak is wat hen motiveert om hun muziek te delen met een breed publiek.
Als flexibel duo op historische instrumenten hebben zij een breed repertoire van de Renaissancemuziek tot modern. Dat heeft geleid tot een prestigieuze prijs bij het Tel Aviv Recorder Festival in 2020 voor 'beste uitvoering van een Israelische compositie'. In 2021 waren Emile en Tim te horen in de Fringe van het Festival Ouden Muziek in Utrecht. Ook hebben ze als onderdeel van het kwartet Voci d'Altrove in binnen- en buitenland opgetreden.
 

donderdag 17 november 2022
lunchconcert

12.45 - 13.15 uur
toegang gratis

Codi Takacks, (contrabas en stem) and Friends

'Music in Progress' door Codi Takacks

De bassist-vocalist Codi Takacks begon in 2020 zijn cyclus 'Music in Progress' te componeren, oorspronkelijk voor contrabas en stem, maar nu uitgebreid met een aantal instrumentalisten. Meer details kunnen wij u nu nog niet geven, want het werk is nog in progress. U krijgt dus op 17 november een première te horen!


-----------------------------------------------------------------------------

zondag 20 november 2022
koffieconcert
12.00 - 13.00 uur
toegang gratis


Sebastiaan van den Bergh, cello en Johann Markel, piano
werken van Shostakowitch en Prokofief

Sebastiaan van den Bergh en Johann Markel  zijn docenten en collega's bij het Houtens Muziek Collectief in Houten en hebben elkaar daar leren kennen. Sinds ruim twee jaar spelen ze als een duo samen. In het vorige jaar was Sebastiaan artist-in-residence in het Colligere 1841 Estate in Roemenië en gaf hij met Johann het eerste recital samen. Zij willen het repertoire uit de Romantiek en het Russische Postmodern in de toekomst verkennen en uitvoeren.

--------------------------------------------------------------------------------------

donderdag 3 december 2022
lunchconcert
12.45 - 13.15 uur
toegang gratis

Laetitia Sprij, mezzosopraan en Eduardo Toste Proenca, piano

Liederen van Brahms


-------------------------------------------------------------------------------------
zondag 29 januari 2023
14.30 uur, zaal open om 14.00 uur

OPEN PODIUMCONCERT VOOR AMATEURMUSICI
U kunt u hiervoor opgeven bij Henk Mak van Dijk (070-3106292)

--------------------------------------------------------------------------------------