Haags Open Podium


    programma

 


VOORJAARSPROGRAMMA 2020   


HELAAS KUNNEN AL DEZE CONCERTEN GEEN DOORGANG VINDEN VANWEGE HET CORONAVIRUS.


zondag 26 april 2020
koffieconcert: 12.00 – 13 .00 uur

Liucille Vilimaite, harp
Belemir Baran, viool

voor Introduction et allegro van Ravel m.m.v.:
Hannah Jefferies, dwarsfluit
Anna Fronczak, klarinet
Lucas Bernardo, viool
Kim Jieun, altviool
Liutauras, Žilatis, cello

werken van Bartok, Ravel, Flothuis, Piazolla en Fauré

De jonge musici Liucile Vilimaite (Litouwen) en Belemir Baran (Turkije) nodigen jullie uit je fantasie te ontsluiten en met hun de wereld rond te reizen terwijl jullie luisteren naar muziek uit verschillende landen en verschillende tijden.
Zij studeren beiden an het Koninklijk Conservatorium.


donderdag 30 april 2020
lunchconcert: 12.45 - 13.15 uur

Denise van Leeuwen, klarinet
Isolde Troost, pianomuziek

werken van Schubert en Brahms

Klarinettiste Denise van Leeuwen en pianiste Isolde Troost studeerden tegelijkertijd aan het Koninklijk Conservatotium en deden daar een aantal eidexamenprojecten samen. Na hun Master gingen hun wegen even uiteen, omdat Isolde verder ging studeren bij Einar Steen-Nøleberg aan de Norges Musikkhøgskole te Oslo. Sinds 2019 vormen zij weer een duo. Op 30 april zullen zij werken van Schubert en Brahms (2e klarinetsonate) spelen.


zondag 17 mei 2020
14.30 uur, zaal open om 14.00 uur

Open podium concert voor amateurmusici

U kunt u hiervoor opgeven bij Henk Mak van Dijk (070-3106292)


donderdag 21 mei 2020
lunchconcert: 12.45 - 13.15 uur

Marjola Uitendaal, hobo
Maud van Daal, fagot
Henk Mak van Dijk, piano


Marjola Uitendaal, hobo, en Henk Mak van Dijk, piano, zijn collega's van elkaar op de Nieuwe Muziekschool Alphen. Samen met fagottist Maud van Daal (Balletorkest) vonden zij elkaar in werk van de Franse componist Francis Poulenc. Zij spelen donderdag 21 mei onder meer zijn meesterlijke trio, gecomponeerd in 1926 in Cannes en opgedragen aan Manuel de Falla, de Spaanse componist die Parijs zo goed kende. Dit dartele trio  werd het eerste echte succes van Poulenc op het gebied van de kamermuziek.


zondag 24 mei 2020
koffieconcert: 12.00 – 13 .00 uur


DUO EBANO

Marco Danesi, klarinet
Paolo Gorini, piano

werken van Weber, Berg, Gorini, Brahms, Boris Bezemer en Gerardo Gozzi

Duo Ebano is een nieuwe en eclectische kamermuziekgroep gebaseerd in Amsterdam, bestaande uit de Italiaanse klarinettist Marco Danesi en pianist Paolo Gorini.
In 2015/16 speelde het Duo Ebano in Nederland in verschillende zalen zoals het Concertgebouw, het Muziekgebouw in Amsterdam en de Doelen in Rotterdam
In de herfst van 2016 werkte het duo samen met de violiste Daniele Richiedei in het Milano Musica Festival.
Na zich bezig gehouden te hebben met het klassieke en romantische repertoire vestigde het Duo Ebano de belangstelling op hedendaagse muziek en nam deel aan het Laboratorium voor hedendaagse muziek in Milaan door wereldpremières  te spelen in de internationale compositiewedstrijd.

In januari 2017 heeft het Duo Ebano de Toonzaal Prijs, de Publieksprijs en de Omroep MAX Jong Talent Prijs gewonnen in de Storioni Toonzaal Competitie. Recentelijk heeft het Duo ook de tweede prijs gewonnen tijdens de Ysaye Chamber Music  Competirion in Luik en een eerste prijs tijdens de Salieri Zinetti Chamber Music Competition in Verona (Italië).

Dankzij deze prijzen werden zij uitgenodigd om live te komen spelen in de Spiegelzaaal (AVROTROS). Vanaf dat moment hebben zij ook gespeeld tijdens het Muziek op de Dommel Festival in het Muziekgebouw Eindhoven met zeer goede reacties van het publiek. In de komende maanden zullen zij ook te horen zijn in de Willem Twee Concertzaal in Den Bosch, het podium Klassiek Eindhoven en de Concerten Vlissingen serie.

Dit concert is meteen de feestelijke presentatie van de nieuwe CD van Duo Ebano.