Haags Open Podium


    programma

 


NAJAARSPROGRAMMA 2018   


zondag 2 september 2018
koffieconcert: 12.00 – 13.00 uur toegang €8,50

Pianoduo Yukiko Hasegawa en Tobias Borsboom

werken van Schubert, Swers, Ravel, Debussy en Buizerd

Yukiko Hasegawa en Tobias Borsboom spelen dit recital als voorbereiding op enkele concerten die zij in Japan zullen uitvoeren op uitnodiging van de API Shizuoka Concert Hall.
www.yukikohasegawa.com www.tobiasborsboom.com


donderdag 27 september 2018
lunchconcert: 12.45 - 13.15 uur, toegang gratis

Rietkwintet IPSO FACTO
Sofia Baptista Torgal, hobo
Marta Fitzsimmons Carnero, klarinet
Sim
ão Ramos, saxofoon
Abraham Goméz, basklarinet
Ben Zelinsky, fagot

werken van Schumann, ter Doest, Handel en Mozart

Ipso Facto is een nieuw rietkwintet dat in september 2017 - geïnspireerd door Calefax Rietkwintet - werd opgericht. Al snel na hun oprichting kreeg het ensemble de kans om naast Calefax te spelen tijdens een project waarin het tegelijkertijd ook gecoacht werd door de leden van Calefax. Alle leden van IpsoFacto studeerden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en Codarts Rotterdam. Twee van hen komen uit Portugal en de andere drie uit Spanje, Mexico en de Verenigde Staten. Samen vormen ze een jong en dynamisch team en delen ze de passie voor dit relatief nieuwe type ensemble. Op dit moment werkt het ensemble aan nieuw repertoire en het samenstellen van conceptuele en vernieuwende programma’s.


donderdag 25 oktober 2018
lunchconcert: 12.45 - 13.15 uur, toegang gratis

Anna Britala, viool
Ella van der Mespel, viool
Teresa Järve, altviool
Camillo Cabassi, cello
Petros Papoulias, piano

pianokwintet in Es op. 44 van Schumann

Anna Britala, Camillo Cabassi en Ella van der Mespel behaalden onlangs hun Masters aan resp. het Utrechts Conservatorium en Codarts Rotterdam. Teresa Järve en Petros Papoulias zijn nu bezig met het 2e jaar van hun Masters studie aan het Utrechts Conservatorium. Zij gaan dit Kwintet in november op een concours spelen.


donderdag 8 november2018
lunchconcert: 12.45 - 13.15 uur toegang gratis

PIANODUO BETH & FLO

Elsbet Remijn en Claudette Verhulst

werken van Debussy

PIANODUO BETH & FLO: Elsbet Remijn en Claudette Verhulst spelen klassiek repertoire – zowel quatre-mains als solo – maar voegen hier interactie met het publiek en ook een vleugje theater aan toe. De klassieke muziek op hoog niveau staat bovenaan en vormt altijd de kern van hun recital, maar dan wel op een vrolijke, vernieuwende en verrassende manier!

www.bethflo.comzondag 25 november 2018
koffieconcert: 12.00 – 13 .00 uur

Lorenzo Cifola, piano

werken van Beethoven en Schumann

Lorenzo Cifola behaalde zijn Piano Diploma” summa cum laude aan het G.Rossini Conservatorium in Pesaro bij Bruno Bizzarri in 2008. Vervolgens studeerde hij met zeer goede cijfers af aan de Accademia Nazionale di St. Cecilia in Rome bij Seregio Perticaroli in 2012. Hij won de eerste prijs bij verschillende nationale en internationale piano-concoursen (Carlo Vidussi in Milaan, de Pia Tebaldini internationale piano competitie in Brescia en anderen). Hij speelde voor het internationale Festival van de Dino Ciani Associatie in Milaan, Stresa en Venetië en voor het Musical Festival of Nations-Concerti del Tempietto in Rome.


donderdag 6 december 2018
lunchconcert: 12.45 - 13.15 uur toegang gratis

DUO EBANO
Marco Danesi, klarinet
Paolo Gorini, piano

werken van Mario Castelnuovo Tedesco en Jean Français

Marco Danesi, klarinet en Paolo Gorini vormden tijdens hun studietijd in Milaan al het Duo Ebano. Na een studie van Paolo in New York vonden zij elkaar weer in Amsterdam in 2015 en werkten verder aan muzikale projecten.


zondag 9 december 2018
koffieconcert: 12.00 – 13 .00 uur

Paul Eggen, viool
Marsha Malènka, piano

werken van Franck, Beethoven en Piazolla

Pianiste Marsha Malènko en violist Paul Eggen, beiden alumni van het Koninklijk Conservatorium en prijswinnaars in verschillende concoursen, zullen op 10 december voor u een aantal temparamentvolle topwerken uit het viool-en-pianorepertoire spelen: Beethovens optimistische Frühlings-sonate, de gepassioneerde sonate van Franck en enkele contemplatieve werken van Piazolla.