Haags Open Podium


    programma

 


NAJAARSPROGRAMMA 2019   


donderdag 26 september 2019
lunchconcert: 12.45 - 13.15 uur
toegang gratis

Menno Boogaard, piano

werken van Woldemar Bargiel en Robert Schumann

De bekende Haagse pianist Menno Bogaard doet graag onderzoek naar onbekend maar interessant repertoire. In het verleden heeft hij bij de Stichting HOP al recitals verzorgd met muziek van o.a. Chabrier en Reicha. Op dit recital zal hij u kennis laten maken met muziek van Woldemar Bargiel. De in zijn tijd zeer gerrespecteerde Bargiel was de half-broer van Clara Schumann en verbleef vele jaren in Nederland als directeur van de Muziekschool van de Maatschappij tot Bevordering der Toonkunst te Rotterdam.


DIT CONCERT KAN HELAAS NIET DOORGAAN, OMDAT ÉÉN VAN DE MUSICI WEGENS FAMILIEOMSTANDIGHEDEN TERUG MOEST GAAN NAAR SPANJE.
HOPELIJK KUNNEN WE ZE LATER IN HET SEIZOEN NOG HOREN!

zondag 29 september 2019
koffieconcert: 12.00 – 13 .00 uur
toegang €8,50

Slagwerkgroep XTRO
Gabriele Segantini, Miguel Varela en Antonio Bove

werken van Steven Snowdon, Thierry de Mey, Alexandre Esperet, Evan Chapman en
James Alexandropoulos-McEwan

XTRO is een slagwerkgroep die voornamelijk nieuwe muziek uitvoert in combinatie met theater en dans. De groep heeft gestudeerd bij Pepe Garcia, Niels Meliefste, Hans Zonderop,  en Theun van Nieuwburg aan het Koninklijk Conservatorium.


zondag 13 oktober 2019
koffieconcert: 12.00 – 13 .00 uur
toegang €8,50

Anna Antipova, viool
Camillo Cabassi, cello

Programma nog niet bekend

Violiste Vera Antipova (Rusland) en cellist Camillo Cabassi (Italië) zijn een gepassioneerd duo, dat u zal laten kennismaken met de unieke sonoriteit die deze combinatie doet klinken. Tijdens hun interactieve concerten geven zij uitleg over iedere compositie. Naast het standaard repertoire spelen zij ook nieuwe, vaak voor hun duo gecomponeerde muziek. Hun motto is: klassieke muziek is nog springlevend!


donderdag 24 oktober 2019
lunchconcert: 12.45 - 13.15 uur
toegang gratis

PIANODUO Isabelle van Dooren/Hennig Schmidt

werken van Mozart, Piazolla en Fazil Say

Pianist, componist en dirigent Henning Schmidt studeerde o.a. compositie bij David Rowland en directie bij Kerry Woodward - de voormalige dirigent van het Nederlands Kamerkoor -. Hij is een veelzijdige musicus; hij speelt piano, orgel, klavecimbel en hij zingt. In het verleden heeft hij vooral veel orgelconcerten gegeven.

Deze verschillende passies inspireren zijn composities. www.musicus-hennig-schmidt.com

Pianiste Isabelle van Dooren studeerde bij de Vlaamse componist en pianist Stefan Meylaers en aan het conservatorium van Utrecht bij Alan Weiss. Masterclasses volgde zij o.a. bij Jeroen van Veen, Manuela Goveia en David Fruehwirth. Haar interesse ligt vooral bij het maken van kamermuziek en multi-disciplinaire projecten: beeldende kunst in combinatie met klassieke muziek en improvisatie.

Daarnaast houdt ze van schilderen en poëzie.

www.isabellevandooren.nl



donderdag 7 november 2019
lunchconcert: 12.45 - 13.15 uur
toegang gratis

Julia Fuello, sopraan
Henk Mak van Dijk, piano

liederen van Enescu, Shostakovich, Debussy, Stravinsky en Zemlinsky

De sopraan Julia Fuello werd geboren in México City en studeerde aan het Conservatorio Nacional de Música in México City. Daarna zette zij haar studie voort aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar zij afgelopen juni haar Master behaalde.  Pianist Henk Mak van Dijk is al enige jaren haar vaste begeleider.


zondag 24 november 2019
koffieconcert: 12.00 – 13 .00 uur
toegang €8,50

Vera Kooper, piano

werken van Beethoven

Vera Kooper studeerde aan het Koninklijk Conservatorium bij Kamilla Bystrova en David Kuyken en behaalde in 2011 met onderscheiding haar Master. Daarna zette zij haar studie voort in Oostenrijk aan het Universität Mozarteum, bij George Kern, waar zij in 2015 haar Solisten Diploma behaalde. In 2013 richtte zij het Delta Piano Trio op, met violist Gerard Spronk en celliste Irene Enzlin. In 2014 hebt u hen bij de Stichting HOP kunnen horen.  Sindsdien treden zij met veel succes internationaal op. Op zondag 24 november zal Vera bij de Stichting HOP een try-out geven voor het programma “Het jaar 250 na Beethoven”, 50 theatervoorstellingen in heel Nederland over het leven en de piano sonates van Beethoven samen met presentator Floris Kortie (Podium Witteman).

www.verakooper.com


zondag 12 januari 2020
14.30 uur
zaal open 14.00 uur
toegang €4,-, deelname gratis

Open Podium Concert voor amateurmusici


U kunt u opgeven bij Henk Mak van Dijk (070-3106292)